Idegenforgalmi Szakkönyvtár

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
Címlap Újdonságaink
Újdonságaink

Könyvajánló

E-mail Nyomtatás PDF

Lőricz Katalin-Sulyok Judit: Turizmusmarketing. -Budapest : Akadémiai K., 2017

"A turizmus sokszínű, változatos és összetett világa folyamatosan kihívások elé állítja azokat, akik a marketingről szóló kézikönyvek megoldásait kívánják e területen alkalmazni. Nehezen ellenőrizhető tényezők hatására kialakuló márkanevek, több szereplő által kezelt termékek, pillanatnyi körülményektől is nagyban függő vásárlói magatartás - ezeket és számtalan hasonló problémát kell kezelniük a marketingszakembereknek a turizmusban. Munkájukhoz megbízható segítséget nyújt ez a könyv: a turizmus rendszerének korszerű értelmezésével összhangban a fogyasztói élményteremtést tekinti a marketing fő feladatának, bemutatva az ehhez szükséges eszközrendszert és annak alkalmazását. A kötet szerzői - a turizmus elméleti és gyakorlati vonatkozásaiban egyaránt jártas szakemberek - számos példával és útmutatással támogatják a kötetben bemutatott gazdag ismeretanyag hasznosítását."

Dr. Jancsik András egyetemi docens (Budapesti Gazdasági Egyetem, Turizmus Tanszék)

 Darida Benedek: Grand Budapest. -[Budapest] : Libri, cop., 2017

„Hova menjünk Budapesten, hogy jól érezzük magunkat? Hol lehet jókat enni-inni, honnan nyílik a legszebb kilátás a városra?
Milyen fontos kulturális színtereket érdemes felkeresni? Az angol nyelvű Grand Budapest sorra megválaszolja ezeket a kérdéseket, miközben végigvezet az olyan fontos helyszíneken, mint a zsidónegyed, a budai Vár, a romkocsmák, a Margitsziget vagy a Városliget, a fürdők - és közben titkos tippeket ad, hogy utazóként ugyanolyan bennfentesnek érezhessük magunkat, mint a helyiek. Ezen kívül pedig megismerkedhetünk néhány olyan budapestivel, akik séfként, kávészakértőként, étteremtulajdonosként vagy más módon meghatározó szerepet játszanak a szemünk előtt zajló magyar gasztronómiai forradalomban. A szöveget két nagyszerű, világszerte elismert fotós, Pörneczi Bálint és Arnaud Brunet fotói illusztrálják.
100 különleges helyszín és látnivaló
32 recept
10 gasztroforradalmár
Praktikus információk
Tippek gyerekeknek, futóknak, ínyenceknek

 


Karla Zimmerman: Chicago. -Lonely Planet Publications, 2017

Minden bizonnyal a legjobb útitárs Chicagoban a Lonely Planet 2017-es angol nyelvű kiadása. A kötet naprakész tanácsot ad ahhoz, mi mindent érdemes megnézni és kihagyni a városnézés során. Megismerteti a legfőbb látnivalókat, sőt a város rejtett kincseit is. Csodálja meg Chicago építészeti csodáit egy hajókiránduláson; látogassa meg a Chicago-i Művészeti Intézetet, vagy nézzen meg egy színházat a város 200 színháza közül. Mindezt megteheti az angol nyelvű útikalauzzal, azaz a legmegbízhatóbb útitársával együtt.

Irány Chicago szívébe és kezdődhet is az utazás! Hasznos tudnivalók, színes képek, több mint 40 színes térkép, útvonalak, tanácsok és tippek egyetlen könyvecskében.

Módosítás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 15:25